PROJECTEN

hoe kleine ingrepen grote effecten kunnen hebben


ARBEIDERSWONING

Overtreffende trap

Een te brede trap die gans de woning op zijn plaats zet.

Onder de trap is een fietsenberging

Op de trap een opbergkast

Boven de trap een tv-ruimte.

De trap organiseert het praktische in de beperkte woning waardoor er meer ruimte overblijft voor wat echt belangrijk is.

KLEINE KEUKEN GROOT PUBLIEK

Magische deur

Wat als er plots 4 kinderen zijn en je keuken niet meer volstaat? Hier was een opening naar de achterliggende garage de oplossing. De huidige keuken doet dienst als de keuken voor de snelle hap, ontbijthoek inclusief, maar een grote schuifdeur opent zich naar een verlenging van het werkblad voor de uitgebreidere culinaire uitspattingen. Door deze bijkeuken is er nu terug voldoende opbergruimte voor al die bijkomende brooddozen en royale beweegruimte om die bergen was weg te werken.

LEEFKEUKEN

opgeruimd

Een bescheiden volume dat naadloos aansluit op de complexe bestaande structuur. Hiermee kunnen we onrustige vormen en versnipperde structuren op één lijn krijgen.

Praktisch gebruik verbeterd, mentale rust verzekerd

(maar eerst nog de verbouwingen). 

Kleine ingreep maximaal effect.

OOSTENDE STUDIO voor 2

Deurenspel

Waarom twee plaatsverslindende deuren plaatsen als je met 1 schuifdeur twee ruimtes kan bedienen?

Deze verouderde zolderruimte is nu een lichtrijk en praktisch appartement geworden waarbij de vergezichten op de omgeving als troef worden uitgespeeld. 

In de bepertke badkamerruimte werd gepuzzeld tot er een comfortabele sauna in paste. Een klein paleis op 56m².

DAGLICHT GEVRAAGD

Truckendoos

Een vraagstuk naar meer berging, meer contact met buiten en vooral meer daglicht werd opgelost door een allesomvattende doos, in het donkerste deel van de ruimte.

In de doos verstoppen we een hoge kastenwand, een keukenberging, een toilet, televisiemeubel en de toegang naar de trap. Kortom alle 'gefixte' elementen. Hierdoor krijgt de firma GEFIXT voldoende vrije en lichtrijke speelruimte rondom de doos.